vineri, 26 martie 2010

Cultura discretă

Ne lamentăm că nu sîntem prezenţi în lume sau sîntem aşa cum nu merităm. Zgomotos. Şi în aceeaşi măsură nu ştim să aflăm (sau nu vrem, pentru că un simplu clic ne aduce atît de aproape tot ceea ce ar trebui să aflăm), nu ştim să apreciem ceea ce pînă la urmă aflăm, pentru a spune mai departe cu seninătate. Pentru că nu ne plac veştile senine şi discrete.

Cu discreţie, seninătate şi modestia faptului necesar bine făcut, profesorul George Grigore rînduieşte în limba română răsadurile filosofiei arabe prin traducerile sale, ne reprezintă ca ambasador al Alianţei Civilizaţiilor, culege basme, cuvinte, experienţe prin drumurile sale orientale, întîlneşte şefi de stat.



Sîntem totuşi prezenţi în mod lăudabil datorită unor asemenea oameni care ar merita să fie mai mult în gîndurile şi în aprecierile noastre.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari domnului Grigore pentru ca reprezinta cu atata modestie Romania si arabistica romana peste hotare! Jos palaria!

Anonim spunea...

Impresionant. Am citit multe din cartile profesorului George Grigore si m-am indragostit, pur si simplu, de gandirea orientala.

Maria spunea...

Domnul profesor Grigore este unul dintre cei mai mari specialisti in limba, cultura si civilizatia araba... orice carte scrisa/tradusa de dumnealui reprezinta o comoara... iar cursurile sale sunt extraordinare... pacat ca nu stim sa ne apreciem adevaratele valori... domnul Grigore ar trebui sa fie recunoscut si de catre autoritatile romane, nu numai de cele din exterior... toata stima pentru un asemenea om...

Anonim spunea...

v-ati gandit vreodata ca dl Profesor poate nu vrea mai multa recunostere din partea autoritatilor?! eu zic ca e foarte bine asa cum e acum, de ce credeti ca situatia d-lui s-ar schimba in bine daca i s-ar oferi vreun post caldut? eu cred ca din pozitia in care se afla acum serveste cel mai bine atat interesele culturii arabe in tara cat si interesele culturii romane in tarile orientului.

yussuf khalid spunea...

felicitari pentru blog.
l-am gasit intamplator pe google si e bine ca s-a intamplat asa.
e onest si rar, iar asta e un lucru bun.

Anonim spunea...

Poate nu este locul potrivit aici,dar vreau sa multumesc intamplarii ca am descoperit acest blog,vreau sa multumesc realizatorului (realizatoarei) pentru munca,pentru stilul corect,informatia diversa.
succes mult